Nieuw: Zumba

Zumba is een workout gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen zoals de salsa, merengue en de samba. Hier doen we een uur lang fitnessoefeningen op leuke en motiverende muziek.
De laatste jaren is Zumba enorm populair geworden. Het is gewoon een fantastische workout waarbij je op een leuk manier snel fit kan worden.
Onze instructeurs hebben uiteraard een diploma behaald om deze lessen te mogen geven.


Rhythmic Workout

Deze workout is opgericht met als doel de ouders, familie en alle andere hardwerkende volwassen een kans te geven om zich één uurtje per week eens goed uit te leven.
We bewegen 45 minuten intensief op een aantal choreografieën die we doorheen het jaar leren.
Nadien volgt er nog een stevige body workout en spiertraining (m.b.v. Kettle Bell’s).
Alles samengevat: een leuke én sportieve workout, perfect om jouw conditie te trainen!


Breakdance

In deze les bieden we een combinatie aan van acrobatie, power, techniek en Hip-Hop dance moves. Breakdance wordt voornamelijk beoefend op up-tempo hiphop, break en/of soulmuziek. Uiteraard zijn zowel meisjes als jongens welkom in deze lessen!!


Let’s Move! Dance Crew

Vanaf volgend dansjaar zal ook Let’s Move! een eigen Dance Crew hebben. Tijdens deze lessen worden de geselecteerde dansers opgeleid om allemaal tot op éénzelfde niveau te geraken. Met deze crew zullen we optreden op events buiten de dansschool, deelnemen aan wedstrijden, enzovoort. Sterallures, motivatie én hard werk zijn een MUST voor iedereen die wenst deel uit te maken van dit team.


Videodance

Onder deze naam kunnen we verstaan: een dansstijl gebaseerd op verschillende stijlen, maar toegepast op pop-muziek. Deze dans gebruikt ook vaak bewegingen uit videoclips en bestaande bekende dansen.
Videodance is een zeer uitbundige en opvallende dansstijl.


Showdance

Deze dansstijl is vergelijkbaar met Videodance. Er wordt hier meer gewerkt aan de techniek, de snelheid en de combinatie van dansstijlen door elkaar. Showdance omvat zowel hip-hop, modern ballet als bijvoorbeeld jazz-dance. We dansen steeds op de allernieuwste muziek! Een work-out voor iedereen!


Hip-Hop

Bij Hip-Hop zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl vaak verandert.
De bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over.
Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsende indruk maakt.
Al wie sterallures in zich heeft, mag deze zeker ook meebrengen naar de les!.


Modern ballet

Modern ballet steunt op de technische vaardigheden die je eventueel al in klassiek ballet hebt geleerd.
We gebruiken in deze les vrijere manieren om de emoties van de muziek om te zetten in dans. Bij modern ballet is het zeer belangrijk om het ritme te kunnen voelen en ook door te zetten. Lenigheid is uiteraard altijd handig bij deze dansstijl.


Jazzdance

Jazzballet is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar gebaseerd is op populaire muziek. Bij deze dansstijl wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken.
Helaas kunnen we geen klassiek ballet aanbieden, maar bij jazzballet komt de basis van klassiek ballet zeker aan bod.


Kleuterdans

Tijdens kleuterdans krijgt uw kleuter creatieve dans- en bewegingslessen die op fantasierijke wijze de lichamelijke ontwikkeling bevorderen. Het is een levendige les die bestaat uit samen dansen, spelen en ontdekken.
De kleuterdans draagt bij aan de ontwikkeling van het lichaamsbewustzijn, de sociale en communicatieve vaardigheden, het leren door ervaren, de concentratie, het samenwerken en zelfvertrouwen van jouw kind.
Let's Move! vzw
Menu